{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.
vy över new york

Finansiera dina utlandsstudier med stipendier

Visste du att det finns en hel del stiftelser och fonder som delar ut stipendier för utlandsstudier? Vissa är begränsade till en viss grupp av studenter, exempelvis medborgare av en specifik stad eller studenter som ska gå en utbildning i ett speciellt land. Att söka ett stipendium kan vara tidskrävande och vi rekommenderar att du lägger ner tid och inte skyndar dig igenom processen. Här ger vi dig här några tips som kan vara bra att tänka på!  

1. Skicka inte in din ansökan innan du fått ett antagningsbesked

De flesta fonder och stiftelser vill se ett antagningsbesked från ett utländskt universitet eller högskola. Om du ansöker om ett stipendium utan en kopia av ditt antagningsbesked kan det vara så att de inte tar din ansökan i beaktande. 

2. Anpassa din ansökan efter fonden eller stiftelsen

Du kommer troligtvis att skicka ut fler än 10 ansökningar om stipendier för utlandsstudier, så du kan spara mycket tid genom att skriva ihop en standardansökan du kan använda som grund. Men kom ihåg att alltid anpassa din ansökan så att den matchar det stipendium du ansöker om. Alla fonder och stiftelser har olika syften och du bör alltid motivera varför just du är en bästa kandidaten för stipendium du ansöker om.

3. Inkludera "jag" i din ansökan

Berätta vem du är, om din historia, varför du vill studera utomlands och varför stiftelsen eller fonden borde stötta din utbildning utomlands. Se till att din personlighet skiner igenom, på ett professionellt sätt och se till att ha med:

  • Hur mycket pengar ansöker du om?
  • Varför ska dom välja just dig?
  • Varför behöver du ett stipendium?
  • Varför vill du studera utomlands?

4. Gör en realistisk budget

Du bör alltid bifoga en realistisk budget med din ansökan. Kom ihåg att ta med både inkomster och utgifter. Budgeten bör klargöra att du är i behov av stipendier för utlandsstudier. Kom ihåg att ta med alla extra kostnader. En extra utgift kan vara en rundresa i det land som du ska studera i. Ditt argument kan exempelvis vara att du vill få insikt i kulturen i ditt nya studieland.

Sist men inte minst, dubbel- och trippelchecka alla dokument så allt stämmer och är utan stavfel. Om du vill ha hjälp och mer tips hjälper våra studierådgivare gdig gärn!

Konsten att hitta stipendier för utlandsstudier

Det är en djungel där ute när det kommer till att ansöka om stipendier för utlandsstudier. Ofta kan fonderna vara svåra att hitta och kraven för att vara berättigad till att skicka in en ansökan svårtolkade. Här nedan listar vi några av våra främsta källor till stipendier lämpade för utlansstudier. 

Fonder och stiftelser i Sverige

Nedan har vi listat ett antal värdefulla länkar som kan hjälpa dig på vägen.

Stipendieföretag

Det finns också ett antal företag som mot betalning kan hjälpa till att söka efter stipendier för utlandsstudier, ett bra exempel är Global Grant. 

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...