{{ section.name }} Support

Vi hittade {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} samt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} för '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support

Hittar du inte det du letar efter?

Hör av dig till oss så hjälper en av våra grymma reseexperter dig att hitta din drömresa.

5 tips för att göra utlandsstudier mer prisvärda

sunshine-coast-noosa-heads

Att studera utomlands är en dröm för många, men det kan också väcka en del ekonomiska funderingar. Hur får man egentligen ihop finansieringen? Som tur är har vi i Sverige ett av världens bästa studiestöd, CSN, som kan hjälpa till att finansiera både terminsavgifter och levnadskostnader utomlands. Dessutom finns det många stipendier att söka. Hur mycket du kan få beror på vad och var du ska studera.

Men även med stöd från CSN och stipendier är det viktigt att planera sin ekonomi. Här är våra bästa tips för att göra studierna så prisvärda som möjligt!

 

Boka gratis studierådgivning

 

 

1. Välj ett prisvärt universitet eller college

Kostnaden för att studera utomlands kan variera mycket beroende på vilket universitet eller college du väljer. Avgifterna anges oftast i den lokala valutan, så glöm inte att ta hänsyn till valutakursen – den kan förändras över tid.

Letar du efter ett prisvärt och flexibelt alternativ i Australien kan vi tipsa om Torrens University, som har campus i både Sydney, Melbourne, Adelaide och Brisbane.

Är det istället soliga USA som lockar finns det flera prisvärda alternativ. Vi kan till exempel rekommendera Hillsborough Community College i Florida eller Santa Barbara City College i Kalifornien.

 

2. Sök universitetens stipendier

Många låter sig avskräckas av den så kallade ”tuition fee” – alltså terminsavgiften. Men! Många universitet utomlands erbjuder stipendier till internationella studenter, vilket kan sänka kostnaderna rejält.

Till exempel erbjuder Macquarie University i Sydney 10 000 AUD i stipendium per år, och University of Technology Sydney täcker 30–40 % av terminsavgiften. Varje termin delar de dessutom ut stipendier som täcker hela terminsavgiften till två studenter med särskilt goda betyg.

Krav för att få stipendium varierar från universitet till universitet, och vi kan hjälpa dig att hitta stipendier som passar dig!

 

3. Skaffa ett deltidsjobb

Att jobba extra vid sidan av studierna är ett superbra sätt att både komma närmare kulturen i landet du pluggar i – och samtidigt få lite extra pengar i plånboken.

I Australien får du till exempel jobba 48 timmar varannan vecka med studentvisum, och i Nya Zeeland får du jobba 20 timmar i veckan. I båda länderna får du dessutom jobba heltid under lov och ledigheter.

I USA däremot får du som huvudregel inte jobba utanför campus med studentvisum. Däremot erbjuder vissa universitet och college jobb campus som även internationella studenter kan söka.

 

4. Ta en 1-årig master!

Ska du läsa en master? Visste du att du kan göra det på bara ett år? På så sätt sparar du både tid och pengar!

Macquarie University i Sydney erbjuder Australiens bredaste utbud av 1-åriga masterprogram, och med sina generösa stipendier är det ett av de mest kostnadseffektiva universiteten i Australien.

Du hittar också 1-åriga masterprogram på till exempel Griffith University i Gold Coast eller Brisbane, på Deakin University i Melbourne, på Berkeley College i New York och på Ritsumeikan APU i Japan.

Hör gärna av dig till oss om du vill veta mer om 1-åriga masterutbildningar – vi hjälper dig gärna vidare!

 

5. Gör en budget

Att studera utomlands innebär ofta många spännande resor och upplevelser – och det är lätt hänt att pengarna rinner iväg som utlandsstudent.

Därför kan det vara smart att fundera i förväg på hur du vill prioritera dina pengar. Hur mycket vill du till exempel lägga på mat? Vill du äta ute ofta, eller tänker du laga de flesta måltiderna själv?

Vilka resor och upplevelser står på din bucket list? Tänker du resa innan terminen börjar, ta helgresor under studietiden eller kanske göra en längre resa på vägen hem? Se till att planera dina vardagskostnader så att du har råd med allt du vill uppleva!

 

 

Vilde Web
"Jag trodde aldrig att det skulle vara så enkelt att ansöka om studier utomlands, och det tackar jag Education Abroad KILROY för!"
- Vilde

Är du redo att ansöka om studier utomlands?

Om du är nyfiken på att studera utomlands, tveka inte att kontakta oss. Genom oss får du en personlig rådgivare som hjälper dig genom hela processen och ser till att du får all information och vägledning du behöver för att komma iväg.

Vi hjälper dig bland annat genom ansökningsprocessen och kan assistera med visum, försäkring och flygbiljetter, om du vill ha det. Och ja – vår hjälp är helt kostnadsfri för dig!

Hör av dig till oss!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hoppsan! Sidan du letade efter går inte att hitta. Kanske hittar du något här istället...